Broodje Vegetarische Pompoenburger

Dit recept bewijst dat een hamburger niet altijd uit vlees hoeft te bestaan. Dit broodje vegetarische pompoenburger is echt om je vingers bij af te likken! Dit recept bewijst dat een hamburger niet altijd uit vlees hoeft te bestaan. Dit broodje vegetarische pompoenburger is echt om je vingers bij af te likken! 

Broodje Pompoenburger
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd
10 min
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd
10 min
Broodje Pompoenburger
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd
10 min
Porties Prep Tijd
4 personen 30 min
Kook Tijd
10 min
Ingrediënten
Garnering:
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven op 170 graden. Zet een schaaltje met 2 eetlepels kokosolie in de oven terwijl deze opwarmt, totdat dit gesmolten is.
  2. Snijd de pompoen in kleine blokjes van ca 1 tot 2 cm en hussel deze met flink wat (gesmolten) kokosolie en peper en zout door elkaar. Leg ze op een bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
  3. Laat de pompoen even afkoelen en verdeel in twee even grote hoeveelheden. Doe de ene helft van de pompoen samen met de cashewnoten, koriander, rode ui, feta, kokosmeel en lijnzaad in de keukenmachine en meng tot tot een egale massa. Als het te droog is kun je wat water toevoegen.
  4. Snijd de andere helft van de pompen in hele kleine blokjes en roer voorzichtig door de massa, zodat de structuur behouden blijft.
  5. Vorm 4 grote, platte burgers hiervan en gril deze 3 a 4 minuten per kant in een grilpan op middelmatig vuur.
  6. Maak ondertussen de portobello's schoon en snijd ze in repen van ca. 1/2 centimeter. Bak in 3 minuten gaar in een 1 eetlepel kokosolie, voeg wat zout en peper toe en blus af met balsamicoazijn.
  7. Snijd de broodjes oven en gril de binnenkant kort in de nog hete grilpan. Beleg met het garnituur, de pompoenburger, de reepjes portobello en voeg naar smaak mayonaise en ketchup toe.
  8. Eet smakelijk!
Notities
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *