Kruidige auberginesoep

Deze soep maak ik van de aubergines ‘met een plekje’. Hij is heerlijk kruidig en smeuig! Snel en simpel te maken met eenvoudige ingrediënten.

 

Kruidige auberginesoep
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Kruidige auberginesoep
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
6 personen 15 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Smelt de kokosolie en bak hierin even de kerriepoeder aan; Dit gaat lekker ruiken!
  2. Snipper ondertussen de uit en fruit deze een paar minuten mee (op laag vuur)
  3. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes en snipper de knoflool. Voeg toe en bak even aan.
  4. Doe dan de tomaat er bij, voeg ca 1 liter water toe en het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat ca. 20 minuten zachtjes pruttelen.
  5. Pureer dan met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  6. Lekker met een scheutje (plantaardige) room en een blaadje basilicum. Eet smakelijk!
Notities

Ook leuk om op te dienen in een mooi glas met een laag opgeschuimde room, het ziet er dan uit als cappuccino!

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *