Knapperige sesam bodem voor hartige taart of quiche

Deze bodem is een heel smakelijk, hartig, koemelkvrij (want je hebt geen roomboter nodig) alternatief voor bodems van amandel-, boektweit- of tarwe-meel.Deze bodem is een heel smakelijk, hartig, koemelkvrij (want je hebt geen roomboter nodig) alternatief voor bodems van amandel-, boektweit- of tarwe-meel.

Bodem voor hartige taart van Sesam
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 taartbodem (24cm) 15 minuten
Kook Tijd
50 minuten
Porties Prep Tijd
1 taartbodem (24cm) 15 minuten
Kook Tijd
50 minuten
Bodem voor hartige taart van Sesam
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
1 taartbodem (24cm) 15 minuten
Kook Tijd
50 minuten
Porties Prep Tijd
1 taartbodem (24cm) 15 minuten
Kook Tijd
50 minuten
Ingrediënten
Porties: taartbodem (24cm)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet intussen een schaaltje met de kokosolie in de oven totdat deze gesmolten is.
  2. Rooster de havervlokken en sesamzaadjes in een droge koekenpan. Ca. 5 minuten of totdat de sesamzaadjes gaan poffen. Het zal al heerlijk gaan ruiken!
  3. Maal dit samen met het speltmeel, bakpoeder en zout en peper in de keukenmachine. Voeg de gesmolten kokosolie en sesamolie in een maatbeker en voeg 80 ml water toe. Schenk dit rustig bij de draaiende keukenmachine. Laat de motor draaien totdat het een mooi deeg is.
  4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblak tot een ronde lap en bekleed hiermee de ingevette bakvorm.
  5. Nu kun je de bakvorm vullen met elke gewenste vulling en in ca 50 minuten op 175 graden afbakken. Als de vulling te donker wordt, kun je het beter even met aluminiumfolie afdekken. Eet smakelijk!
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *