Spaghetti Carbonara van knolselderij

Een koolhydraat-arme maar minimaal(!) even lekkere ‘spaghetti’ carbonara met knolselderij als basis! Wel even wat werk om de knolselderij om te toveren in spaghetti-sliertjes, maar ik beloof je: Het is het meer dan honderd procent waard!

Het mooie van dit alternatieve spgahetti carbonara recept is dat je je helemaal te buiten kunt gaan, ik zou bijna zeggen: Je kunt eten zoveel je wilt, zonder je schuldig te hoeven voelen. De kleine hoeveelheid spekjes geeft zo’n enorme hoeveelheid smaak af, en dan die niet-niet-gestolde ei-room-kaas saus…. Echt om van te smullen!Een koolhydraat-arme maar minimaal(!) even lekkere ‘spaghetti’ carbonara met knolselderij als basis! Wel even wat werk om de knolselderij om te toveren in spaghetti-sliertjes, maar ik beloof je: Het is het meer dan honderd procent waard!

Het mooie van dit alternatieve spgahetti carbonara recept is dat je je helemaal te buiten kunt gaan, ik zou bijna zeggen: Je kunt eten zoveel je wilt, zonder je schuldig te hoeven voelen. De kleine hoeveelheid spekjes geeft zo’n enorme hoeveelheid smaak af, en dan die niet-niet-gestolde ei-room-kaas saus…. Echt om van te smullen!

Spaghetti Carbonara van knolselderij
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Spaghetti Carbonara van knolselderij
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 30 minuten
Kook Tijd
15 minuten
Ingrediënten
Ter garnering:
Porties: personen
Instructies
  1. Schil de knolselderij en snijd deze met een mandoline, spiraalsnijder, kaasschaaf en/of scherp mes (en wat geduld) tot fijne reepjes. Ongeveer 2 á 3 mm dik is prima.
  2. Kluts de eieren met de room en meng 75 gr geraspte pecorino erdoor. Breng op smaak met veel peper en eventueel een klein beetje zout (de pecorino en het spek bevatten al genoeg zout)
  3. Bak de spekjes in een grote pan op middelhoog voor knapperig. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe.
  4. Zet het vuur laag en voeg de knolselderij toe. Roer goed om en voeg ca 100 ml water toe. Zet dan het voor hoger en doe de deksel op de pan. Laat het knolselderij-spek-knoflook mengsel een paar minute stomen in het vocht totdat de knoldelerij 'al-dente' aanvoelt.
  5. Draai het vuuruit en meng het ei-room-kaas mengsel door het nog warme knolselderij mengsel. Omdat het vuur uit is, zal het ei niet stollen.
  6. Strooi bij het opdienen wat geraspte kaas en wat olijven erover en serveer met een frisse tomaten-ruccola salade met augurk, kappertjes en balsamico dressing.
  7. Eet smakelijk!
Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *