Spaghetti Carbonara van knolselderij
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 30minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Ter garnering:
Instructies
  1. Schil de knolselderij en snijd deze met een mandoline, spiraalsnijder, kaasschaaf en/of scherp mes (en wat geduld) tot fijne reepjes. Ongeveer 2 á 3 mm dik is prima.
  2. Kluts de eieren met de room en meng 75 gr geraspte pecorino erdoor. Breng op smaak met veel peper en eventueel een klein beetje zout (de pecorino en het spek bevatten al genoeg zout)
  3. Bak de spekjes in een grote pan op middelhoog voor knapperig. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe.
  4. Zet het vuur laag en voeg de knolselderij toe. Roer goed om en voeg ca 100 ml water toe. Zet dan het voor hoger en doe de deksel op de pan. Laat het knolselderij-spek-knoflook mengsel een paar minute stomen in het vocht totdat de knoldelerij ‘al-dente’ aanvoelt.
  5. Draai het vuuruit en meng het ei-room-kaas mengsel door het nog warme knolselderij mengsel. Omdat het vuur uit is, zal het ei niet stollen.
  6. Strooi bij het opdienen wat geraspte kaas en wat olijven erover en serveer met een frisse tomaten-ruccola salade met augurk, kappertjes en balsamico dressing.
  7. Eet smakelijk!