Tomatensoep van geroosterde tomaten

Door de tomaten te roosteren krijg je een rijke en intense smaak! Knoflook en basilicum erbij en je waant je direct in Italië…Door de tomaten te roosteren krijg je een rijke en intense smaak! Knoflook en basilicum erbij en je waant je direct in Italië…

Tomatensoep van geroosterde tomaten
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 60 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 60 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Tomatensoep van geroosterde tomaten
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 60 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Porties Prep Tijd
4 personen 60 minuten
Kook Tijd
20 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet ondertussen even wat kokosolie in een bakje in de opwarmende oven om dit te laten smelten.
  2. Halveer de tomaten en leg deze samen met de opengesneden kant naar boven, samen met de knoflook op een bakplaat.
  3. Sprenkel de kokosolie en strooi peper en zout erover. En bak ca. 1 uur in de oven.
  4. Doe de tomaten in de keukenmachine. Snijd 1 uiteinde van de knoflookteentjes eraf en knijp de inhoud in de keukenmachine erbij. Voeg de bouillon, basilicum (maar houd een paar blaadjes achter voor de garnering) en balsamicoazijn toe en pureer dit tot een gladde massa.
  5. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met wat basilicumblaadjes. Lekker met een plakje ambachtelijk stokbrood erbij. Eet smakelijk!
Notities

Tip: Deze soep is ook heerlijk als je hem koud eet!

Bron: Nieuwsbrief Bubbles & Blessings.

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *