Zwarte bonen soep met komijnroom

Een lekker kruidige en voedzame soep, deze zwarte bonen soep met komijnroom. De komijnroom maakt de soep echt┬áhelemaal af! Ook prima geschikt als lunch. Mijn dochtertjes noemen het de “Chili-con-carne-soep” ­čśëEen lekker kruidige en voedzame soep, deze zwarte bonen soep met komijnroom. De komijnroom maakt de soep echt┬áhelemaal af! Ook prima geschikt als lunch. Mijn dochtertjes noemen het de “Chili-con-carne-soep” ­čśë

Zwartebonensoep met komijnroom
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd
20 min
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd
20 min
Zwartebonensoep met komijnroom
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd
20 min
Porties Prep Tijd
4 personen 15 min
Kook Tijd
20 min
Ingredi├źnten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de bonen in een pan met water en breng aan de kook. Schep eventueel het schuim dat ontstaat eraf. Doe de laurierbladen erbij en laat zachtjes ca 1 uur gaar worden. Bij bonen uit blik: Breng alleen even aan de kook en doe de laurierbladen erbij.
  2. Snipper de ui en knoflook en hak de winterpeen grof. Fruit de ui samen met de knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de winterpeen, de gemalen komijn en koriander en evt. wat cayennepeper voor de pit toe. Voeg de bouillon toe en laat ca. 10 minuten zachtjes koken.
  3. Maak ondertussen de topping door het komijnzaad in een droge koekenpan te roosteren. Roer het geroosterde komijnzaad door de room met een beetje zout en peper.
  4. Giet de bonen af en verwijder de laurierbladeren. Voeg de bonen toe aan de bouillon en kook ze een paar minuten mee. Pureer dan de soep met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook. Voeg de limoenrasp- en sap toe en breng op smaak met peper en zout.
  5. Schenk de soep in vier diepe borden. Hak de koriander fijn en strooi over de soep. Serveer de komijnroom er apart bij.
Notities

Bron: Boek "De Groene Garde" van Leontien Aarnoudse, Ellen Vereijken & Anouk Wentink

Mogelijk doorWP Ultimate Recipe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *